"І МИ ТЕЖ НЕ СТОЇМО ОСТОРОНЬ" 
 під таким гаслом 
учні Рожищенського НРЦ  долучились 
 до святкування Дня Соборності України.
     День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день також згадують й про іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 року, – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.
     За ці роки змінилося чимало і День Соборності для України набрав нового змісту. Майдан змінила війна, замість єдності держава фактично втратила Крим і Донбас, а кількість загиблих створила нову гірку статистику.
       У пам'ять про непересічну подію в історії України – проголошення Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, 21 січня 1990 року тисячі людей взялися за руки, з'єднавши, в живий ланцюг Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Житомир та Київ.
    Після історичної довідки про події сторічної давності, хід яких змінив Україну, ведуча заходу Наталія Марценюк, запросила до слова настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ Василя Шняка. Священик закликав всіх схилити голову, аби спільно помолити за мир в Україні та єднання усього народу заради її процвітання.
    Також у пам'ять про минуле, заради єдності та взаєморозуміння цього дня на площі Незалежності в Рожищі, влада, громадські організації та усі небайдужі, взявшись за руки, разом утворили «живий ланцюг» у вигляді кола: як символ єдності, неподільності України та українського народу та виконали Гімн України.


Результат пошуку зображень за запитом "22 січня акт злуки рожище"





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу